בזירת המשקאות קשה להתעלם מהנוכחות של התה, המשקה העתיק שמשמש לאירוח, הרגעה וחיזוק בריאותי.
לתה מיוחסות סגולות בריאותיות רבות הן ברמה הפיזיולוגית והן ברמה הנפשית. בבריטניה אימצו כבר מזמן את הפסקת התה כחלק משגרת החיים ובארץ מתווספים כל שני וחמישי טעמי תה חדשים לקולקציות התיונים הקיימות.
אז מה יש בתה שהפך אותו למשקה כה אהוב המככבים בטקסים ברחבי העולם ובהמלצות לתזונה טבעית?
נתחיל במקורות. התה הוא משקה עתיק, שהתגלה בשנת 2,2737 לפני הספירה על ידי קיסר סיני. האגדה מספרת שהקיסר היה פריק של ניקיון והרתיח את מי השתייה שלו. יום אחד במקרה החליקו עלים מהשיח למים שלו ואלה הפיצו ניחוח מבושם נהדר. הקיסר התאהב והרבה בשתיית החליטה וכך יצא שמו של התה בכל רחבי סין.
התה הובא למערב רק בשנת 1610 כאשר זרים פקדו את סין וגילו שמדובר במכרה זהב. בהתחלה שתו אותו רק בני המעמד העליון אך כאשר הצליחו בגידולי תה באזורים שונים ברחבי העולם הוא הפך למוצר נגיש כמעט בכל בית.
לאורך ההיסטוריה שמו של התה נקשר בשערוריות כמו מסיבת התה בבוסטון בה המתיישבים השליכו לים מאות ארגזי תה. אבל מאז השתנה המוניטין של התה והוא נקשר בעיקר עם אורח חיים בריא ומאוזן.
נוגדי החמצון נכנסים לפעולה
התמהיל של התה מכיל נוגדי חמצן פעילים המגנים על הגוף מפני זיהומים במיוחד במקרה של תה לבן, שעבר פחות תהליכי עיבוד מתה שחור. נוגדי החמצון שבתה מסייעים גם בהפחתת הסיכוי להתפרצות סרטן או שבץ מוחי. הנוגדנים מסייעים בהאטת הרדיקלים החופשיים וכך מפחיתים את הסיכוי לחלות במחלות כרוניות ואת תהליך ההזדקנות של העור.
תה צמחים אדום בשם רויבוש שמקורו באפריקה נחשב במיוחד בכל השפעות מרגיעות והפחתת גירויים ודלקות בגוף.
מה בשבילך – עם או בלי קפאין
כיום אפשר למצוא שלל סוגי תה שאינם מכירים קפאין, כך שניתן לשתות את התה גם לפני שינה וליהנות ממגוון כוסות תה ביום מבלי להעלות את רמת הקפאין בגוף. עם זאת, בתה מסורתי יש עד פחות מ-50 אחוז קפאין ממה שיש בדרך כלל בקפה, כך שניתן לצרוך אותו בכמות גבוהה יותר ולחסוך את ההשפעה שיש לקפאין ברמה גבוהה על המערכת העצבית.
נפלאות התה הירוק
סוג התה שנחשב בריא במיוחד הוא תה ירוק בשל נוגדי החמצון והרכיבים המזינים בתה המשפרים את תפקוד המוח ומסייעים באיזון רמת השומנים. בתה ירוק יש נוגד חמצון בשם EGCG בעל השפעה מועילה במיוחד על בריאות הגוף. תה ירוק מכיל באופן טבעי קפאין אבל הוא מכיל גם L-תיאנין, סוג של חומצת אמינו המגבירה את הדופמין רכיב שתורם להפחתת לחץ ורוגע ובעל השפעה מטיבה גם על המוח להשגת דיוק וערנות, העלאת יכולת הריכוז והתפקוד הקוגניטיבי.
שלבו את משקה התה כחלק משגרת היום יום בין אם בטקס תה מסורתי או כאלטרנטיבה או תוספת לקפה ותיהנו ממגוון היתרונות הבריאותיים הגלומים בשקיק תה או בחליטה.