בשוק התחרותי של היום מעסיקים משקיעים משאבים רבים בחיזור אחר הטאלנטים המבוקשים בתעשייה. משכורת טובה היא כבר לא הגורם הבלעדי למשיכת עובדים המועמדים מחפשים גם תנאים סוציאליים, ארוחות צהריים ואפילו הנחות למכוני כושר.
ארוחות המסובסדות ע"י המעסיק מככבות בראש רשימת ההעדפות. על פי סקר שפרסמה בסוף אוקטובר 2018 חברת Gloat, (סטארט אפ בתחום הגיוס) כ-61% מהנשאלים העידו שההטבה החשובה להם ביותר במקום העבודה הנבחר היא ארוחת צהריים מסובסדת ורק לאחר מכן, בפער ניכר, ההתחשבות באיזון בין חיי תעסוקה להורות (45%).
הגודל לא קובע – הסבסוד כן
לחברות גדולות הרבה יותר קל לגייס עובדים חדשים בשל ההטבות שהן יכולות להציע להם : בשכר, בתנאים ובעובדה שעבודה בארגון גדול היא נחשקת. ומה קורה בקרב עסקים קטנים-בינוניים, איך הם יכולים לבלוט?
הדרך הטובה ביותר היא להשוות תנאים, אם לא בשכר, אז לפחות בהטבת ארוחת צהריים על חשבון המעסיק. תוכלו לתקצב ארוחות לעובדים תוך שימוש בפלטפורמה טכנולוגית כמו סיבוס המאפשרת לעובדים חברות ליהנות מארוחות, מבצעים והטבות במגוון עצום של רשתות ומסעדות ברחבי הארץ.
איך זה עובד? אתם כמעסיקים מחליטים יחד עם סיבוס על מדיניות תקציבית, בין אם תקציב יומי או חודשי, כולל סופ"ש או לא, מוגבל בשעות או פתוח באופן חופשי ונהנים מפלטפורמה ידידותית להזמנת משלוחי אוכל דרך אתר אינטרנט ואפליקציה.
העובדים נהנים ממבחר עצום של מעל 5,000 מסעדות, רשתות וחנויות נוחות לצד הנחות והטבות משתנות. כמו כן, עומד לרשותם שירות לקוחות וצ'אט אנושי בכל שאלה. המערכת של סיבוס מתממשקת לדוחות השכר ומאפשרת לך כמעסיק להפיק דוחות מימושים ולבצע בקרה על הוצאות הארגון בתחום הארוחות.
ההטבה חוצה מגזרים והיא נפוצה בקרב אנשי הייטק לצד ענפים אחרים – אידיאלית לאנשי שטח, שמבלים בפגישות בחוץ ויכולים לאכול צהריים בצורה מכובדת בכל מקום בו יהיו ולעובדי משרד שרוצים לצאת מדי פעם לאכול בחוץ או להזמין משלוח וליהנות מהיצע קולינרי מגוון בפריסה ארצית, לפי מדיניות הארגון.
מסבסדים ומרוויחים מעובדים מרוצים
סבסוד ארוחות לעובדים היא החלטה כלכלית משתלמת לטווח הארוך. הפסקת צהריים מאפשרת לעובדים לאגור כוחות להמשך וגם לנהל סיעור מוחות עם עמיתים. למעשה, עובדים מדווחים שאחרי צהריים בחוץ עם הקולגות הם חוזרים לקיוביק עם רעיון מנצח לפרויקט הבא. כמו כן, יש יתרונות תזונתיים רבים לארוחה מלאה בחוץ בהעלאת המוטיבציה של העובדים והביצועים שלהם בפועל.